Nëse parlamenti arrin të miratojë ligjin për ndryshimin e Ligjit për lëndët narkotike deri në fund të vitit dhe të japë mundësinë për të eksportuar kanabis mjekësor, përveç vajit të nxjerrë dhe luleve të thata, po flasim për eksporte, vlerësimi për vitin 2021 është 250 milion euro nga prodhimi për përdorime mjekësore, ekskluzivisht për eksport, tha Kryeministri Zoran Zaev për media.

Sipas tij, përveç eksportit të luleve të thata, shteti mund të legalizojë marihuanën për zhvillimin e turizmit dhe hotelierisë dhe kështu qindra miliona euro të derdhen në buxhet.

“Është e hapur mundësia që të diskutojmë të gjithë në vend, nuk po ngutemi askund, e gjithë viti 2021 është përpara nesh, unë pres që njerëzit të formojnë një qëndrim për këtë çështje ashtu si të gjitha institucionet, parlamenti, qeveria, opozita, të gjithë së bashku për të diskutuar nëse në përdorimin e kanabisit për qëllime rekreative, për diçka që pamë dje që edhe Organizata Botërore e Shëndetësisë e lëshoi ​​në botë, e cila tregon se jemi disa hapa përpara, madje edhe nga OBSH.

Në këtë drejtim, ne mund ta përdorim atë si një përshpejtues për zhvillimin e atyre aktiviteteve që nuk janë zhvilluar sa duhet, ndërsa atoj janë mbi të gjitha, turizmi, hotelieri dhe aktivitetet e shërbimit në vend”, tha Zaev.

Ai shpjegoi se aktualisht janë lëshuar 50 licenca shtetërore për prodhimin e kanabisit.