VMRO-DPMNE-ja opozitare ka akuzuar kryeministrin, njëherë edhe kreun e LSDM-së Zoran Zaev se ka rrezikuar shëndetin e qytetarëve në Shtip pas mbajtjes së zgjedhjeve të parakohshme lokale në këtë qytet.

“Zaev rrezikoi shëndetin e qytetarëve të Shtipit duke i nxjerrë të sëmurët nga Covid-19 në votime, vetëm për të ruajtur karrigen. Gjëja më e keqe është se çmenduria politike e Zaev krijon kllaster të ri “zgjedhje në Shtip”, çmimi i të cilit është shëndeti dhe jeta e qytetarëve të Shtipit.

Nga VMRO-DPMNE-ja gjithashtu akuzojnë edhe kandidatin e LSDM-së Sashko Nikollov. Sipas tyre qytetarët e Shtipit Nikollovskin nuk do ta kujtojnë si mjek por si “infeksion”.