VMRO-DPMNE sot protestoi para Qeverisë për mbrojtjen e identitetit maqedonas. Kryetari i partisë, Hristijan Mickoski, i bëri thirrje Kryeministrit Zaev të japë dorëheqjen, sepse ai thotë një gjë dhe bën një tjetër.

Ne po e humbasim Maqedoninë në pjesë. Mes dy deklaratave të Zaevit i cili me dorën në zemër, me një buzëqeshje dhe përkulje të kokës thotë se ai është maqedonas dhe e mbronte identitetin e tij. Tashmë është e qartë për të gjithë se kur flet ky njeri, ai e bën krejt të kundërtën. Sërish do të dëgjojmë se historia e përbashkët dhe e ndarë është e njëjta. Se gjuha jonë është nga KAÇKM-ja e këtej, pra një pemë pa rrënjë . “Kur të vijë dita, nuk dua ta dëgjoj ky guxon, ai nuk guxon, të gjithë do të mbajnë përgjegjësi, kush për krimin, kush për tradhtinë e lartë, kush për të dyja – deklaroi Hristijan Mickoski – Kryetar i VMRO-DPMNE-së.