Në Gjykatën Penale në Shkup duhet të vazhdoj seanca gjyqësore për rastin “Titanik”. Ky lëndë gjyqësore edhe pse është ndër të parat që e ngritur nga ish PSP-ja, akoma është në procedurën e dëshmive.
Akuzën për “Titanik” e përfaqëson prokurorja Lile Stefanova.

Përveç ish kryeministrit Nikolla Gruevski i cili gjendet në arrati në “Titanik” të akuzuar janë edhe Kirill Bozhinovski, Mile Janakieski, Gordana Jankullovska, Biljana Brishkoska-Boshkovski, Ilija Dimovski, Munir Pepiq, Edmond Temelko, Leko Ristoski, Kirill Todorovski, Katerina Vellovska, Stanko Korunovski, Kosta Markovski, dhe të tjerë.

Ata akuzohen për bashkim kriminal, shkelje të të drejtës zgjedhore, cenim të lirisë për përcaktim të lirë të votuesve, blerje të votave, shkatërrimin e materialit zgjedhor dhe keqpërdorimin e mjeteve financiare për fushatë zgjedhore.