Përmes këtij telegrami ngushëllimi, ndajmë dhimbjen tonë për ndarjen nga jeta të Valbona Çiço – Shabanit, profesoreshës së Gjuhës dhe letërsisë shqipe.

Profesoresha Valbona, njëra prej figurave të njohura për opinionin publik, ka dhënë kontribut të vyeshëm në fushën e gazetarisë, por në dekadën e fundit ajo punoi me pasion dhe përkushtim në arsimin e mesëm dhe të lartë.
Me punën dhe integritetin e saj, ka lënë gjurmë të pashlyeshme edhe në Universitetin e Tetovës, përkatësisht në katedrën e Gjuhës dhe letërsisë shqipe të Fakultetit Filologjik.

Ndarja nga jeta, është humbje e madhe jo vetëm për familjen e saj të respektuar, nxënësit, studentët, miqtë, kolegët, por edhe për arsimin shqip në vendin tonë.
Ngushëllimet më të thella familjes dhe mbarë opinionit publik.

U prehtë në paqe!
Rektori
Prof. Dr. Vullnet Ameti