Erdogan ndez motorin e parë të mjetit fluturues “Made in Turkey”.

Ai foli gjatë me krenari për sukseset në teknologji. Po ashtu edhe për prodhimin e motorit të helikopterit të parë vendas, një hap i rëndësishëm për vendin.

Por ceremonia e përurimit nuk shkoi ashtu siç pritej.

Presidentit Erdogan, që ishte në lidhje të drejtpërdrejtë, iu desh që të priste disa minuta derisa të ndizej motori.

Më në fund motori i helikopterit punoi. Për ta vërtetuar kërkoi edhe ndihmën e teknikës.

Më pas u pre edhe shiriti, dhe Erdogan kërkoi që gërshëra të mbetej kujtim për prodhuesit.