Qendra Gjermane e Kërkimeve për Gjeoshkencat (GFZ) raportoi të dielën për një tërmet me magnitudë 5,0 ballë në Shqipëri pranë Durrësit, qarkut të Durrësit.

Tërmeti goditi në mëngjes të dielën më 6 dhjetor 2020 në orën 8.19 të mëngjesit me kohën lokale në një thellësi të cekët prej 10 km.

Madhësia e saktë, epiqendra dhe thellësia e tërmetit mund të rishikohen brenda orëve ose minutave të ardhshme ndërsa sizmologët rishikojnë të dhënat dhe përsosin llogaritjet e tyre, ose ndërsa agjensitë e tjera lëshojnë raportin e tyre.

Bazuar në të dhënat paraprake sizmike, tërmeti ndoshta u ndie nga shumë njerëz në zonën e epiqendrës. Nuk duhet të kishte shkaktuar dëme të konsiderueshme, përveç objekteve që bien nga raftet, xhamat e thyer, etj.

Tërmeti duhet të ndjerë si lëkundje në Shijak (pop. 14,100) që ndodhet 20 km nga epiqendra, Mamurras (pop. 8,300) 21 km larg, Durrës (pop. 122,000) 21 km larg, Fushë-Krujë (pop. 10,500) 22 km larg, Laç (pop. 24,800) 25 km larg, Krujë (pop. 21,300) 28 km larg, Kamëz (pop. 11,000) 29 km larg, Tiranë (pop. 374,800) 36 km larg, dhe Kavajë (pop. 29,400) 37 km larg.

VolcanoDiscovery do të azhurnojë automatikisht madhësinë dhe thellësinë nëse këto ndryshojnë dhe vijojnë nëse bëhen të disponueshme lajme të tjera të rëndësishme për tërmetin.