Moderna është aprovuar nga qeveria amerikane si vaksina e dytë në vend COVID-19, duke hapur rrugën për miliona doza për përdorim.

Administrata e Ushqimit dhe Barnave (FDA) autorizoi këtë vaksinë të bërë në SHBA rreth një javë pasi miratoi vaksinën tjetër Pfizer / BioNTech e cila tani po shpërndahet, njofton Klan Kosova.

SHBA ka rënë dakord të blejë 200 milionë doza Moderna dhe gjashtë milionë mund të jenë gati të dërgohen tani.

Vendi ka numrin më të lartë në botë të vdekjeve dhe rasteve nga COVID-19.

SHBA ka regjistruar më shumë se 313,500 vdekje dhe rreth 17.5 milionë infeksione, sipas Universitetit Johns Hopkins.