Si duhet ta mbajmë jastëkun kur flemë gjumë: pyetja që padyshim kërkon një përgjigje nga të gjithë. Ekspertët shpjegojnë se kjo pyetje e gjen përgjigjen tek preferencat personale të gjithësecilit.

Por, studimet kanë treguar se jastëku duhet të jetë aq i lartë dhe aq i ulët, saqë koka dhe qafa duhet të jenë të mbështetura plotësisht në pozicionin e zgjedhur të gjumit.

Kështu, nëse një person që fle gjumë përmbys atëherë duhet ta mbajë jastëkun shumë të ulët, pasi edhe pse nuk siguron mbështetje për kokën dhe qafën, ky lloj pozicioni lejon që shpina dhe shtylla kurrizore të jenë më afër shtrirjes ideale.

Ndërsa personat që flenë anash apo me shpinë duhet të përdorin një jastëk më të lartë, pasi në të tilla pozicione sigurojnë mbështetje për kokën dhe qafën.