Rusia raportoi 28,585 raste të reja me COVID-19 dhe 613 vdekje të premten – rritja më e lartë ditore e viktimave të regjistruara që nga fillimi i pandemisë, sipas të dhënave të botuara nga grupi i punës ndaj koronavirusit në këtë vend.

Nga 11 dhjetori, Rusia raportoi gjithsej 2,597,711 raste dhe 45,893 vdekje.

CNN dhe media të tjera kanë raportuar më parë se metoda e Rusisë për viktimat e lidhura me koronavirusin është vënë në dyshim nga vëzhguesit e pavarur dhe se numri i vërtetë mund të jetë shumë më i lartë