Dua ta falënderoj publikisht një polic Shqiptar, i cili me shpëtoj nga ekzekutimi në lagjen e trimave.

Natën e 9 majit, afër ambulantës ku qëndronin autoblindat, një polic sllavomaqedon kërcej nga autoblinda me pistolet në dorë dhe deshi të me ekzekutonte në asfalt me plumb në kokë, aty i doli para një polic Shqiptar, i cili qëndronte pranë nesh dhe ia kapi pistoleten duke më mbrojtur me jetën e tij, u përlesh me policët sllavomaqedon dhe u bë mburoja jonë.

Nuk e njoh si duket, nuk e di as emrin e mbiemrin e tij.

E di vetëm që ishte Shqiptar me kuptimin e plotë të fjalës dhe e sakrifikoj jetën e tij duke e mbrojtur jetën time.
Gjitha këto vite, çdo ditë e kam menduar atë skenë dhe jam interesuar ta kuptoj se kush është ai Hero, i cili i doli plumbit në ballë duke e mbrojtur jetën time.

Vëlla i dashtun,e paç bekimin e Zotit
kudo që të jesh! (Demë Shehu)