Qeveria mbrëmë e shpalli listën e ndërmarrjeve që kanë marrë ndihmë nga shteti përmes masave anti-kovid, por nuk ua kanë paguar rrogat punëtorëve, transmeton Alsat.

LISTA

Lista përfshin 179 kompani që morën mbështetje financiare nga shteti dhe nuk paguan punonjësit e tyre.

Drejtoresha e DAP, Sanja Llukarevska njoftoi dje se të gjithë ata që shkelin ligjin do të mbajnë përgjegjësi, dhe inspektorët do të kryejnë kontrolle shtesë.

Gjobat për kompanitë që morën fonde nga shteti, por nuk paguan rroga për punonjësit variojnë nga 500 deri në 1.000 euro për mikro kompanitë, nga 500 në 2.000 euro për kompanitë e vogël, nga 1.000 në 6.000 euro për kompanitë e mesme dhe nga 1.000 në 10,000 euro për një kompanitë e mëdha.
https://vlada.mk/sites/default/files/dokumenti/202010_neplateni.pdf?fbclid=IwAR09L2m02JsCd_4bjZFR-EC_b1nu7d49VfD8Tk4gY91mmS4t01Kw9Pbm26g