“Nga e mërkura (16.12) do të kufizohet jeta jonë publike dhe private si kurrë më parë në historinë e Republikës Federale”, tha presidenti gjerman, Frank-Walter Steinmeier në një fjalim të posaçëm të martën.

Por masat shtrënguese janë të nevojshme për shkak të shifrave të larta të infektimeve.