Tre nga pesë artistët që janë nominuar për një “Grammy” në kategorinë “Albumi Muzikor për Fëmijët më të Mirë”, i kërkuan Akademisë Kombëtare të Arteve dhe Shkencave, Regjistrimi i SH.B.A. të anulonte kandidaturat e tyre.

Ky veprimi i tyre erdhi në shenjë proteste kundër mungesës së larmisë në listën e nominuesëve.

MOOCK Alastair & Friends, Okee Dokee Brothers dhe Dog, deklaruan se i janë mirënjohës Akademisë dhe anëtarëve të tij që votuan për ta, por nuk mund të marrin pjesë aty ku bëhen dallime. Çmimet Grammy janë eventi më i rëndësishëm në muzikë.