Gjatë protestës së organizuar para pallatit të Ministrisë së Punëve të Jashtme dhe para qeverisë, VMRO-DPMNE-ja partia politike partnere e koalicionit e Ziadin Selës dhe Afrim Gashit kërkoi dorëheqjen e ministrit të punëve të jashtme Bujar Osmani dhe ofendoi shqiptarët.

Një nga protestuesit e VMRO-së për LAJM TV deklaroi hapur: Nuk ka teori që Ministër i Punëve të Jashtme të jetë një shqiptar! Nuk kam asgjë kundër tij personalisht por ai nuk udhëheqë diplomacinë në favor të Maqedonisë, dëshiron të na bindë për këtë por kjo është një gjë shumë e vështirë!”

Në videon më poshtë mund të ndiqni prononcimet e protestuesve: