Një bashkë-CEO i faqes më të madhe në internet të modës dhe stilit të jetesës në Evropë ka njoftuar planet për të hequr dorë vitin e ardhshëm, duke thënë se ai dhe gruaja e tij kanë rënë dakord që ambiciet e saj profesionale duhet të marrin përparësi.

Rubin Ritter, i cili ka punuar si bashkë-shef i Zalando që nga viti 2010, tha se ai synon të lërë rolin e tij në takimin e ardhshëm të përgjithshëm vjetor në maj 2021.

“Vendimi im është rezultat i shumë muajve të shqyrtimit të kujdesshëm. Pas më shumë se 11 vitesh të mahnitshme ku Zalando ka qenë përparësia ime, unë ndiej se është koha t’i jap jetës time një drejtim të ri, “ tha Ritter në një deklaratë.

“Unë dua t’i kushtoj më shumë kohë familjes time. Unë dhe gruaja ime kemi rënë dakord që për vitet e ardhshme, ambiciet e saj profesionale duhet të marrin përparësi, ”shtoi ai.

Ritter tha se ai planifikon të largohet në mënyrë që të ndjekë “interesa të reja përtej Zalando”, duke shkurtuar një kontratë që aktualisht zgjat deri në Nëntor 2023.

Robert Gentz ​​dhe David Schneider do të vazhdojnë të udhëheqin Zalando si bashkë-CEO pas largimit të Ritter.

Gentz, Schneider dhe Ritter kanë udhëhequr të gjithë kompaninë që nga viti 2010. Në atë kohë, kompania me qendër në Berlin është shfaqur si platforma kryesore e modës dhe stilit të jetesës në Europë, me 35 milion klientë aktivë në 17 tregje.

Zalando regjistroi të ardhura prej 1.85 miliardë euro në tremujorin e tretë dhe përmirësoi udhëzimet e tij për tërë vitin në prag të rritjes së fortë fitimprurëse. Aksionet e Zalando-s janë më shumë se 74% nga data e sotme.

“Është e pamundur të mbivlerësohet ndikimi i Rubin në suksesin e Zalando. Do të na mungojë shumë si një mendimtar dhe udhëheqës strategjik, ”tha Gentz ​​në një deklaratë.

“Rubin gjithmonë ka qenë një model për shumë nga ne në kompani. Ne i detyrohemi shumë, si partner biznesi dhe mik. Unë jam i sigurt se ai do të qëndrojë i lidhur ngushtë me Zalando”, shtoi Schneider.