Në 100 ditët e para të pushtetit, sipas VMRO-DPMNE-së, qytetarët morën vetëm mashtrime dhe humbje afatgjata. Kreu i kësaj partie Hristijan Mickoski thotë se këto kanë qenë madje 100 ditët më të këqija të cilësdo qeverie deri tani.

“Sot pamë konferencë për mediat e cila duhet të hyjë në libra për atë se si duken lajmet e rrejshme. Këto janë 100 ditët më të këqija të cilësdo qeverie deri tani dhe do të mund të mbahen mend vetëm humbje. 100 ditë qeveri, humbje të përhershme. Për 100 ditë morëm veto në rrugën euroatlantike, hymë në recesion ekonomik, falimentoi një bankë – aferë e rëndë 200 milion euro, u rrit çmimi i energjisë elektronike dhe amvisëritë, për fat të keq, 1400 bashkëqytetarë tanë e humbën jetën si pasojë e pandemisë dhe paaftësisë së shëndetësisë”, u shpreh Hristijan Mickoski, kryetar i VMRO-DPMNE-së.