Kryeministri Zoran Zaev në TV Sloboden Peçat hodhi poshtë akuzat për përfshirjen e familjes së tij në rrënimin e Eurostandard Bank.

“Banka Eurostandard është nën rregulloren e Bankës Popullore, si dhe të gjithë sistemit bankar dhe shteti nuk ka asnjë lidhje me mbikëqyrjen, kontrollin dhe menaxhimin. Kjo është arsyeja pse Banka Popullore është lënë të marrë vendimet e saj në mënyrë të pavarur. Sa i përket akuzave – ka mijëra kompani nga Strumica. Strumica është në Maqedoni. Vëllai im gjithashtu merr pjesë në një nga kompanitë. Ai ka një hua prej 35 milion denarë, dhe 3.5 milion euro janë lënë peng në lehtësira dhe ata aktualisht po paguajnë huanë, dmth nga pronarët dominues, ai është një pakicë në atë kompani, me 20 përqind. Familja ime reagoi, por sa u transferua është një çështje tjetër. Unë them edhe një herë – ligji vlen për të gjithë”, tha kryeministri Zaev. FLAKA