Ndonjëherë kuptimi i çdo gjëje rreth nesh humbet dhe ne mbërthehemi në jetë. Disa njerëz priren të fajësojnë të tjerët për këtë situatë, disa e izolojnë veten nga rrethinat e tyre dhe disa i kapërcejnë pengesat e tyre dhe vazhdojnë të ecin përpara.

Në këtë artikull, ne do të ju tregojmë se cilat arsye ju pengojnë të ecni përpara.

1.Iluzionet e tepërta

Të gjithë duam të ëndërrojmë. Sidoqoftë, disa prej nesh tentojnë të shohin ëndrrën dhe kështu të qëndrojnë në iluzione tona që nuk dëshirojnë të kthehen në realitet. Kjo rezulton në një person që jeton në botën e tyre imagjinare, duke pritur një mrekulli dhe duke mos bërë asnjë përpjekje për të arritur qëllimet e tyre.

2.Pamundësia për t’u përqendruar në një qëllim specifik

Shumë prej nesh kanë tendencë të jetojnë sipas parimit të mëposhtëm – ” edhe disa minuta më shumë në Instagram dhe unë do të kaloj në punë.” Gjë është se jeta jonë është e mbushur me pajisje që transmetojnë lajme nga e gjithë bota të cilat janë të vështira per t’u injoruar. Dhe në sajë të këtyre teknologjive dhe varësisë sonë, nganjëherë bëhet e pamundur që ne të përqendrohemi në një detyrë.

3.Mungesa e këmbënguljes

Ekziston vetëm një arsye për këtë situatë – mungesa e këmbënguljes dhe mungesa e rezultateve të dëshiruara. Në Japoni, ekziston një fjalë e veçantë që përshkruan këtë sindrom – ‘Murgu 3-ditor’. Numri 3 këtu simbolizon shumën mesatare të ditëve të zgjatjes së shpejtë të intensitetit tuaj. Për të mos qenë një ‘murg’ i tillë, zhyt veten në punë gradualisht dhe shmangni ekstremet.

4.Paaftësia për t’u ndjerë përgjegjës për veprimet tuaja

Jo çdo ngjarje që ndodh në jetë është faji ynë, por të gjithë janë përgjegjësia jonë. Fajësimi i njerëzve ose pengesave të tjera nuk do të ndryshojë situatën, por duke marrë përgjegjësinë e plotë për një situatë, ju mund të ndërtoni një të ardhme më të mirë.

5.Mungesa e mbështetjes nga të dashurit

Një nga sekretet kryesore të suksesit të një personi është mbështetja e të dashurve të tyre. Por ndonjëherë në vend të mbështetjes, ne përballemi me negativitet dhe keqkuptim nga ata, gjë që e bën të vështirë të vazhdosh normalisht në mënyrën tënde të zgjedhur.

6.Vetë-analizim i tepruar

Vetë-analiza ju bënë të mendoni problemin tuaj më thellë dhe më të thellë. Si rezultat, ajo fillon të rrënjoset në mendjen tuaj, duke ju bërë të ndiheni të trishtuar, të cilat mund të çojnë në depresion.

Kjo definitivisht nuk do t’ju sjellë më afër suksesit, por, anasjelltas, ajo do t’ju largojë nga ajo. Thuaj ‘po’ për një vetë-analizë të shëndoshë dhe vetë-reflektuese. Këto do t’ju ndihmojnë të dilni nga apatia dhe të vlerësoni mundësitë reale.

7.Dështimet e mëparshme

Secili prej nesh ka hasur në dështime. Ndonjëherë ju mund të jeni duke u përpjekur për të mirën tuaj, por rezultati thjesht nuk ndodh. Në këtë rast, ne kemi 2 opsione: të biejmë në depresion dhe të ndjehemi keq për veten tonë ose të analizojmë situatën, të kuptojmë gjërat që po bënit gabim dhe të provoni edhe një herë.