Policia italiane ka goditur një grup shqiptatrësh të cilët kryenin vjedhje, duke iu sekuestruar mallrat e vjedhura arrin në rreth 100 mijë euro.

Midis sendeve të sekuestruara, janë koleksione antike të argjendta, orë të çmuara dhe xhevahireve të llojeve të ndryshme. Policia arriti të arrestonte një bandë shqiptarësh kushtuar vjedhjeve nëpër shtëpi.

Përpjekja e fundit në rend kronologjik ishte një shtëpi në Pellezzano, ku reagimi i karabinierëve, u intensifikua pas alarmit të vjedhjes të regjistruar në luginën Irno pak ditë më parë, ndërsa më herët ishin dhënë një seri alarmesh nga sistemet e mbikëqyrjes.

Karabinierët identifikuan bandën ndërsa ishin në këmbë, përgjatë hekurudhës dhe përgjatë lumit, ata po përpiqeshin të largoheshin përsëri me mallrat e vjedhura.

Në pamjen e policisë, hajdutët braktisën atë që morën dhe të ardhurat e dy grabitjeve dhe u shpërndanë duke e bërë të vështirë arrestimin e tyre. Grupi u identifikua gjithashtu në bordin e një BMW por për të shmangur ndjekjet dhe për të rrezikuar sigurinë publike, policia preferoi të mos ndërhynte.

Besohet se banda mund të jetë gjithashtu autorë i vjedhjeve të tjera që ndodhën me të njëjtin “modus operandi”.

Strategjia e tyre ishte fillimisht prerja e telave të energjisë elektrike dhe ndriçimit të shtëpive private që kishin shënjestruar për të grabitur.