Izraeli dhe SHBA-ja kanë përfunduar me sukses një seri provash përgjimi me sistemet izraelite të mbrojtjes raketore, tha sot Ministria e Mbrojtjes.

“Unë përgëzoj provën e suksesshme, e cila për herë të parë vlerësoi aftësitë e kombinuara të përgjimit të sistemit të mbrojtjes ajrore me shumë shtresa të shtetit të Izraelit”, tha ministri i Mbrojtjes Benny Gantz në një deklaratë.

“Ky është një nga mekanizmat më të përparuar të mbrojtjes ajrore në botë dhe mbron shtetin nga kërcënimet afër dhe larg”, shtoi ai.

Testet u kryen së bashku me Agjencinë e Mbrojtjes Raketore të SHBA-së.