Zëvendëskryeministri i parë dhe ministër për sistem politik dhe marrëdhënie ndërmjet bashkësive, Artan Grubi në emisionin Argument në TVM2 ka thënë se vetëm përmes këmbënguljes dhe kompromisit me palën bullgare dhe me këtë zhbllokimin e procesit të implementimit të marrëveshjes për fqinjësi të mirë mes dy vendeve tona ne do të vazhdojmë rrugën tonë drejtë Bashkimit Evropian. Kështu deklaroi zëvendëskryeministri i parë dhe ministër për sistem politik dhe marrëdhënie ndërmjet bashkësive, Artan Grubi në emisionin Argument në TVM2.

Sipas Grubit problemi i me Bullgarinë është goxha më i vështirë se ai që kishte Republika e Maqedonisë së Veriut me Greqinë, por unë besojë që do të ketë zgjidhje edhe ky problem për arsyes se të përkushtimit të palës sonë, të qeverisë sonë por edhe të gjithë qytetarëve që këtë vend ta shohim të integruar në BE,” u shpreh Grubi