Ekspertët e fushës kanë analizuar një frut ekzotik për të cilin thonë se ka vlerat e mishit, prandaj edhe mund të jetë zgjidhja për të luftuar urinë, problemin më të madh të vendeve të varfra.

Quhet jackfruit dhe ka vlera të mrekullueshme ushqyese. Rritet në Azi dhe peshon nga 5-45 kg, më i madhi i njohur deri sot. Është i pasur me proteina, kalcium dhe hekur prandaj edhe konsiderohet i përshtatshëm për një vakt të mjaftueshëm.

Studiuesit thonë se përdorimi i këtij fruti mund të zëvendësojë shumë mirë mishin, grurin dhe misrin, produktet bazë të një diete ushqimore. Nëse të gjitha këto janë të vërteta, atëherë ky frut do të shpëtonte qindra fëmijë nga uria.