Sipas statistikave, rreth 100,000 krijesa detare ngordhin çdo vit për shkak të mbeturinave plastike. Dhe kjo nuk është e vetmja mënyrë vdekjeprurëse që prek kafshët.

Fatkeqësisht, njerëzimi ka shkuar shumë larg në moskujdesjen për mjedisin, duke vuajtur sot pasojat e veprimeve të tij.

Fotot e mësiperme janë vetëm një pjesë e provave.