Për çdo formë të organizimit, përfshi edhe ato në vende të hapura ka protokolle adekuate, deklaroi Venko Filipçe derisa komentoi aktivitete e shtuar në sheshin e Shkupit në prag të festave të fund-viti. Ai me këtë rast apeloi deri tek të gjithë qytetarët që të respektojnë protokollet dhe rekomandimet që kanë të bëjnë me ballafaqimin me koronavirusin.

“Për çdo forma të organizimit të ndonjë ngjarje në hapësira të hapura por edhe të mbyllura, praktikisht ka rekomandime dhe protokolle adekuate, përfshi edhe rekomandimin që të mos ketë grumbullime. Sa i përket asaj që po ndodh në sheshe, ne duke pas parasysh këtë rrezik edhe kemi miratuar masat”, tha Filipçe.