Kryetari i AKR-së, Behgjet Pacolli ka shpërndarë një fotografi të kryeqytetit të Kazakistanit, Nur Sulltan.

Pacolli thotë se ky qytet u projektua e ndërtua kryesisht nga shqiptarët

Ai shkruan se nuk pati kurr mundësinë ta ndërtojë edhe Kosovës kështu, kjo për shkak të mungesës së forcës politike, thotë ai.

Ky është postimi i tij i plotë:

Përshëndetje sonte nga Nur Sulltani, kryeqyteti i projektuar dhe i ndërtuar kryesisht nga shqiptarët. Jam krenar që kemi lënë gjurmë të përjetshme edhe në këtë pjesë të botës. Është fat i keq që asnjëherë nuk pata mundesinë (Për mungesë të forcës politike) me ndërtuar kështu edhe Kosovën!