Gazetari Aleksey Petrushko dhe kameramani Ivan Malyshkin, i lidhur me kanalin rus të lajmeve, u arrestuan derısa qëllonin përreth objekteve të prodhimit të dronëve turke (IHA) në Stamboll. Ministria e Punëve të Jashtme deklaroi se gazetarët morrën pamje pa pasur akreditim
Këtë e ka konifrumar edhe drejtuesit e transmetimit të televizionit NTV në Rusi ku thane se dy nga punonjësit e tyre u arrestuan nga policia në Stamboll

Sipas raportit të Sputnik, një burim nga Ministria Turke e Punëve të Jashtme tha se Petrusko dhe Maliskin u arrestuan me arsyetimin se ata nuk kanë akreditim për xhirim