Angelina Jolie kishte këshilla të fuqishme për gratë që kanë frikë se mos abuzohen gjatë festave.

Aktorja 45-vjeçare, si pjesë e detyrave të saj të Emisares Speciale të Kombeve të Bashkuara për fushatën e saj “16 ditë të aktivizmit”, tha për “Harper’s Bazaar” se gratë duhet të flasin me dikë, të përpiqen të gjejnë aleatë dhe të jenë të lidhura për raste urgjente, në përpjekje për të mbrojtur veten dhe fëmijët e tyre mes situatave potencialisht të dhunshme.

“Për shembull, ju mund të bini dakord për një fjalë kod me një mik apo anëtar të familjes, e cila u tregon atyre nëse jeni duke u përballur me një urgjencë,” tha Jolie. “Filloni të ndërtoni një rrjet dhe të fitoni njohuri”.

Aktorja e “Maleficent” tha se njerëzit në rrethin e ngushtë të një personi, për fat të keq, mund të mos jenë gjithnjë më të shpejtë për të ndihmuar.

“Është e trishtueshme të thuash, por nuk mund të mendosh se të gjithë miqtë dhe familja gjithmonë do të duan të të besojnë dhe të mbështesin. Shpesh do të jenë të huaj ata që ndihmojnë. Ose viktima të tjera, grupe mbështetëse ose grupe besimi “, deklaroi ajo.

Fituesja e “Oscar” theksoi se ‘mbi të gjitha’, gratë duhet të “jenë të kujdesshme” në varësi të situatës në të cilën ndodhen.

“Vetëm ju e dini me të vërtetë rrezikun në të cilin jeni, dhe derisa të gjeni mbështetjen tuaj jashtë, ju mund të ndiheni mjaft vetëm,” tha ylli i Come Away.

Ajo tha se për njerëzit që u besojnë abuzimeve, njerëzit duhet ‘ta marrin seriozisht dhe të qëndrojnë pranë tyre, t’i dëgjojnë ata’ dhe jo ‘t’i gjykojnë ata.