Ky postim i kryetarit të Bashkimit Demokratik për Integrim z. Ali Ahmeti është reagim ndaj zhvillimeve të fundit me arrestimet e krerëve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, presidentit Hashim Thaçi, kryetarit të PDK-së Kadri Veseli, ish kryetarit të kuvendit Jakup Krasniqi, eprorit të lartë Rexhep Selimi dhe me sa duket ka të bëjë me shpalosjen e të vërtetës për luftën e Kosovës dhe rezistencën e popullit shqiptar si dhe partneritetit me aleancën më të fuqishme në botë NATO, Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe Bashkimin Evropian drejt lirisë dhe pavarësisë së Republikës së Kosovës.