Gjatë 24 orëve të fundit ((06/07.12.2020) në gjithë territorin e Republikës s Maqedonisë së Veriut janë regjistruar 529 shkelje për mosmbajtje të maskës mbrojtëse. Nga Ministria për Punë të Brendshme në vazhdimësi apelojnë deri tek të gjithë qytetarët që të respektojnë masat dhe protokollet e miratuara nga Qeveria e që kanë për qëllim ballafaqimin me Kovid-19.