Pavarësisht përpjekjeve për bllokada nga OBRM-PDUKM dhe opozita, Kuvendi miratoi ligjin për mbështetjen financiare për qytetarët me të ardhura të ulëta, si dhe ligji që siguron mbështetje financiare për të zbutur efektet e krizës me coronavirusin mbi prodhimin, blerjen e rrushit dhe industrisë së verës, thonë nga LSDM.

“Me këtë mbi 283.000 qytetarë me të ardhura të ulëta, përfitues pensioni, përfitues të së drejtës së sigurimeve shoqërore të të moshuarve, të rinj të moshës 16 deri 29 vjeç, prindër të vetëm, jetimë dhe kujdes prindëror, artistë dhe praktikues të tjerë në kulturë, punëtorët e filmit dhe artistët e estradës, do të marrin 6.000 denarë për blerjen e produkteve dhe shërbimeve vendore.

Kjo është pjesë e paketës së katërt të masave ekonomike për të ndihmuar dhe mbështetur krizën për qytetarët dhe kompanitë, me të cilën Qeveria e udhëhequr nga LSDM-ja ndihmon qytetarët që më lehtë të mbajnë pasojat e krizës me corona, ndërsa lëvizin ekonominë e brendshme.

Kjo është pjesë e paketës së katërt të masave ekonomike për të ndihmuar dhe mbështetur në krizë qytetarët dhe kompanitë, me të cilën Qeveria e udhëhequr nga LSDM-ja ndihmon qytetarët që më lehtë të tejkalojnë pasojat me krizën e coronas, ndërsa në të njëjtën kohë lëvizin ekonominë e brendshme”, thuhet në deklaratën e LSDM-së.