Nuk duam të jemi pengë të palëve të errëta të historisë ballkanike. Sfidat e sotme nuk mund të zgjidhen vetëm nëse me dy këmbët jemi në të kaluarën, porositi sot ministrja e Mbrojtjes, Radmilla Shekerinska.

Duke u përgjigjur në pyetjet e gazetarëve pas dorëzimit të donacionit të testeve të shpejta për kovid nga Mbretëria e Norvegjisë, ministrja Shekerinska tha se kemi një histori për të cilën jemi krenarë, por që duhet të përpiqemi t’i zgjidhim problemet.

“E kaluara jonë antifashiste na ka vendosur në anën e duhur të historisë, por sfidat e sotme nuk mund të zgjidhen vetëm nëse jemi në të dy këmbët në të kaluarën. Vendet evropiane e bënë atë vetëm disa vjet pas luftës më të përgjakshme në historinë e tyre”, tha Shekerinska.

Në atë drejtim, siç shtoi ai, është intervista e fundit e kryeministrit Zoran Zaev, e cila dërgon mesazhe për pajtim dhe shikim përpara të punëve.