Një urim të përzemërt ka shkruar edhe Ministri i jashtëm i Turqisë Mevlut Cavusoglu në facebook duke ia uruar dhe në gjuhën shqipe gjithë shqipëtarëve ditën e pavarësisë.

Postimi i plotë

“Dost ve kardeş #Arnavutluk’un Bayrak ve Bağımsızlık Günü’nü en içten dileklerimizle kutluyorum. Türkiye, her zaman olduğu gibi Arnavutluk’un yanında olmayı sürdürecektir.”

“Më lejoni që me urimet më të sinqerta t’iu uroj Ditën e Flamurit dhe të Pavarësisë së Shqipërisë vëllazërore dhe miqësore. Si gjithmonë Turqia do të vazhdoje të qëndrojë pranë Shqipërisë.”-përfundon ai.