Kuvendi i Republikës së Maqedonisë së Veriut ka vendosur në rend dite propozimin e Qeverisë për ndryshime në Ligjin për mbrojtjen e popullsisë nga sëmundjet ngjitëse. Në seancën e sotme, propozimi i sjell me procedurë të shpejtë do ta kalon filtrin e nevojës ndërsa më pas vijon faza e shqyrtimit të amendamenteve. Me këtë propozim parashikohet detyrimi për mbajtjen e maskave, kufizimi i grumbullimeve pas orës 22 dhe ndalesa e grumbullimeve familjare.