Burrat nuk vuajnë shumë pas një shkatërrimi dashurie, por ata shpejt gjejnë një zëvendësim.

Sapo prishët një marrëdhënie afatgjatë me partnerin tuaj, mësuat se ish-i hyri menjëherë në një marrëdhënie me një partnere të re. Pse burrat hyjnë në marrëdhënie të reja kaq shpejt? Kjo pyetje shqetëson shumë gra!Prandaj, ekspertët vendosën t’i japin një përgjigje kësaj pyetjeje të ndërlikuar. Ndërsa grave u duhet pak kohë për të kapërcyer ndarjen dhe për të qenë gati për një lidhje të re, burrat “nuk e humbin kohën”.

Pse është kështu?

Burrat shpesh kanë një dëshirë të madhe për një lidhje të re pas një ndarjeje, të gjitha nga frika se do të jenë vetëm ose sepse nuk kanë mësuar të jenë vetëm. Kjo shtron pyetjen, a gjejnë rehati te vajza e re?Një gjë është e sigurt, burrat në vajzën e re po kërkojnë siguri. Shumë burra e kanë të vështirë të qëndrojnë pa një partner, pasi që ata mbajnë vetëvlerësimin e tyre përmes marrëdhënieve.

Për më tepër, ata besojnë se vajza e re do t’i argëtojë ata dhe do të shpërqendrojë mendimet e tyre nga ndarja, që do të thotë se ata do ta harrojnë të parën më shpejt.Faza pas ndarjes shpesh është e mbushur me vetëbesim, dhimbje ose zbrazëti, e cila është më e lehtë për t’u mbushur me diçka të re. Për shumë anëtarë të seksit të fortë, mendimi për të qenë vetëm do të jetë gjëja më e keqe që mund të imagjinojë.

Kjo është arsyeja pse ata nxitojnë në një marrëdhënie të re pasi që besojnë se kjo do ta bëjë problemin më lehtë të zhduket. Në shumicën e rasteve, dhimbja është aq e thellë saqë ikja nga ajo duket se është e vetmja rrugëdalje.