Lokomotiva e Zagrebit në Kroaci mund të quhet pa mëdyshje si klubi i shqiptarëve.

Aktualisht në këtë ekip bëjnë pjesë gjashtë futbollistë nga Shqipëria. Tuci, Çokaj, Mersinaj të cilët ishin prej sezonit të kaluar, ndërsa këtë merkato janë bashkuar edhe Kallaku, Tahiraj dhe Maliqi.

Për numrin e lartë të shqiptarëve në skuadër, edhe vetë klubi i Lokomotivës së Zagrebit ka bërë autoironi në rrjetet sociale, teksa tashmë duket sikur nuk bëhet më fjalë për Lokomotivën, por për Shqipërinë.