Shtetet e Bashkuara të Amerikës (SHBA) jo vetëm që kanë më së shumti raste të infeksionit me koronavirus në botë, por gjithashtu zënë vendin e parë për nga numri i vdekjeve maksimale të lidhura me sëmundjen fatale.

Por një ekspert i njohur amerikan i sëmundjeve infektive ka shprehur shqetësimin e tij për situatën COVID-19 dhe gjithashtu ka dhënë një alarm për kohët e vështira të ardhshme.

Michael Osterholm, drejtori i Qendrës për Kërkimin dhe Politikën e Sëmundjeve Infektive në Universitetin e Minesotës, tha për NBC se ndërsa SHBA nuk ka një zë drejtues për të drejtuar publikun, “gjashtë deri në 12 javët e ardhshme do të jenë më e errëta nga e gjithë pandemia e koronavirusit”.

Osterholm tha se vaksinat antiCOVID-19 nuk do të bëhen të disponueshme në asnjë mënyrë kuptimplote deri në fillim të çerekut të tretë të vitit 2021.

Sipas tij, qëllimi është të arrihet imuniteti kolektiv, i cili sipas ekspertëve të tjerë është i rrezikshëm dhe gjithashtu një ide e tmerrshme. Por kjo nuk do të thotë që njerëzit do të lejohen të kontraktojnë virusin dhe në vend të kësaj, qëllimi mund të arrihet përmes një programi të vaksinimit.

T mobile In article [4]

“Pra, ky virus do të vazhdojë të kërkojë ‘dru’ për të djegur për aq kohë sa mundet dhe në atë rast qëllimi duhet të jetë mbrojtja e sa më shumë njerëzve përmes vaksinimit”, u shpreh Osterholm.