Të qëndrosh ulur në shtëpi duke lundruar në internet mund të jetë diçka që të fal rehati dhe të bën të ndihesh mirë. Mirëpo, kjo nuk mjafton. Përpiquni që të takoni sa më shumë njerëz, të merreni me projekte të reja, të eksploroni vende të tjera dhe mos keni frikë ta thoni atë që mendoni. Është më mirë të jeni energjikë dhe kreativë sesa të rrini pasivë.

Mos i gjykoni të tjerët vetëm nga pamja e jashtme. Shpeshherë ndodh që paragjykojmë nga një foto në Facebook, apo në rrjetet e tjera sociale. Njerëzit janë më shumë se thjesht një foto në internet. Takimi me ta mund të tregojë se sa të bukur janë shpirtërisht.

Mos shpenzoni kohë me njerëz që nuk dinë se ç’është dashuria dhe përkujdesi: Përpiquni që të shmangni njerëzit që mendojnë negativisht. Është e kotë të shpenzoi energji dhe kohë me ta. Bëni miq njerëz pozitivë, të cilët dinë të falin dashuri dhe që janë të interesuar në miqësinë tuaj. Mjaft u ankuat se jeni gjithmonë të zënë Askush nuk do t’ia dijë për ju, nëse ju nuk mendoni për veten. Gjeni gjithmonë kohën për të kaluar momente të bukura me miqtë. Askush nuk është aq i zënë sa të mos ketë kohë për pak qetësi dhe lumturi.

Comments are closed.