Në 24 orët e kaluara, nga 1504 teste të kryera, janë regjistruar 143 raste të reja të koronavirusit. Në të njëjtën periudhë janë regjistruar 110 pacientë të shëruar, si dhe nëntë persona të vdekur.

Ministria e Shëndetësisë informon se në 24 orët e fundit janë kryer 1504 teste, ndërsa janë regjistruar 143 raste të reja me kovid-19 në: Shkup-43, Kumanovë-16, Shtip-4, Prilep-9, Tetovë-6, Strugë-2, Veles-3, Ohër-2, Kavadar-3, Gostivar-6, Gjevgjeli-4, Strumicë-11, Radovish-1, Koçan-15, Probishtip-1, Pehçevë-1, Valandovë-3, Vinicë-2, Dellçevë- 3, Shën Nikollë-5, Kërçovë-2 dhe Negotinë-1.
Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 110 pacientë të shëruar nga: Shkupi-42, Kumanova-14, Prilepi-11, Tetova-8, Struga-5, Velesi-1, Manastiri-3, Ohri-6, Kavadari-1, Gostivari-2 , Gjevgjelia-1, Strumica-3, Radovishi-1, Koçani-3, Probishtipi-1, Pehçeva-1, Berova-1, Delçeva-2, Kratova-1, Shën Nikolla-3.
Në kushte spitalore kanë vdekur nëntë persona, një pacient nga Vinica (70), dy pacientë nga Strumica (nga 67), një pacient nga Ohri (48), nga Gostivari (64), dy pacientë nga Tetova (70 dhe 71) dhe dy nga Kumanova (68 dhe 77).
Numri i përgjithshëm i të diagnostikuarve nga Kovid-19 në vendin tonë nga fillimi i epidemisë është 17.343, numri i pacientëve të shëruar është 14.422,, i të vdekurve është 721 ndërsa për momentin numri i rasteve aktive në vend është 2.200. Sipas analizave epidemiologjike të përfunduara për momentin shpërndarja sipas qyteteve është si vijon:
Shkup 6.782, aktivë 626
Kumanovë 1,729, aktivë 176
Dibër 282, aktivë 41
Shtip 1.243, aktivë 57
Prilep 652, aktivë 122
Tetovë 1.411, aktivë 172
Strugë 662, aktivë 61
Veles 316, aktivë 37
Manastir 285, aktivë 59
Ohër 418, aktivë 46
Kavadar 225, aktivë 39
Gostivar 924, aktivë 110
Gjevgjeli 119, aktivë 52 (8 persona nga NJR Gjevgjeli janë banorë të Dojranit, 17 të Bogdancit dhe 12 janë shtetas të huaj)
Strumicë 215, aktivë 136
Kriva Pallankë 102, aktivë 27
Radovish 75, aktivë 22
Krushevë 20, aktivë 3
Koçan 319, aktivë 140
Probishtip 108, aktivë 19
Demir Hisar 61, aktivë 2
Makedonski Brod 92, aktivë 13
Pehçevë 43, aktivë 3
Berovë 91, aktivë 28
Vallandovë 27, aktivë 18
Vinicë 105, aktivë 27
Dellçevë 157, aktivë 84 (34 persona nga NJR Dellçevë janë nga Makedonska Kamenica)
Kratovë 24, aktivë 1
Shën Nikollë 327, aktivë 24
Kërçovë 317, aktivë 38
Resnjë 162, aktivë 14
Negotinë 50, aktivë 3 (12 persona nga NJR Negotinë janë banorë të Demir Kapisë.
Janë bërë 1.504 teste, nga të cilat përmes ISHP-446, QSHP Shkup-84, Avicena-320, Biotek-169, ASHAM-92, Zhan Mitrev (Filipi i Dytë) -120, Sistina me metodën PCR -155, laboratori Laor-47, Mjekësia Ligjore -20, QSHP Manastir-10, Klinika e Sëmundjeve Infektive-4, KGJO-11, Sinlab-26. Laborator nga jashtë-0. Deri më tani, janë kryer gjithsej 182.538 testime të Kovid-19 në vend. Nuk ka testime nëpërmjet skriningut.

Në Klinikën Infektive gjatë 24 orëve të fundit janë pranuar katër pacientë. Gjithsej janë hospitalizuar 66 pacientë. Në mbështetje oksigjeni janë 44 pacientë, nuk ka pacientë në respirator.

Në spitalin në Kozle të hospitalizuar janë 4 fëmijë dhe 4 nëna pozitivë me Kovid-19, ndërsa 2 fëmijë dhe 2 nëna dyshohet se janë pozitivë në virus.

Në SPQ “8 Shtatori” janë pranuar dy pacientë, ndërsa gjithsej të hospitalizuar janë 38 pacientë. Në respirator janë pesë pacientë.

Në spitalin në Manastir janë hospitalizuar 19, ndërsa në spitalin në Shtip janë të hospitalizuar 39 pacientë. Në repartet infektive në Tetovë, Ohër, Veles, Kumanovë, Prilep, Gostivar, Strumicë dhe Strugë janë hospitalizuar 167, pozitivë dhe të dyshimtë në Kovid-19.

Raste aktive nëpër komuna sot (pas përfundimit të anketave epidemiologjike, mund të ketë ndryshim në shpërndarjen nëpër komuna në Shkup):

• Çair – 64

• Gazi Babë – 76

• Aerodrom – 96

• Karposh – 67

• Qendër – 96

• Kisella Vodë – 61

• Gjorçe Petrov – 42

• Butel – 30

• Shuto Orizare – 18

• Studeniçan – 9

• Saraj – 12

• Haraçinë – 6

• Ilinden – 24

• Sopishtë – 3

• Çuçer Sandevë – 5

• Petrovec – 6

• Zelenikovë – 1

• Të huaj – 9

• Të papërcaktuar – 1.