Pas rifillimit të armiqësive midis Azerisë dhe Armenëve të dielën në mëngjes, numri i viktimave nga radhët e civilëve po rritet.

Përfshirja aktive e Turqisë në konfliktin nga ana e Azerbajxhanit dhe mbështetja e përhershme e Rusisë në Armeni intensifikojnë frikën e përshkallëzimit dhe zgjerimit të konfliktit.

Ministria e Mbrojtjes e Nago-Karabakut njoftoi se 84 ushtarë ishin vrarë. Zyrtarët armenë thonë se ushtria azeriane hapi zjarr në qytetin armen Vardenis, duke goditur një autobus dhe duke vrarë një civil.

Ministria e Mbrojtjes së Azerbajxhanit akuzoi armenët për bombardimin e zonës Dashksan brenda territorit të Azerbajxhanit, diçka që armenët e mohuan.

Palët ndërluftuese kundërshtojnë fillimin e bisedimeve për zgjidhjen e krizës.

Presidenti i Azerbajxhanit Ilham Aliyev ka hedhur poshtë çdo mundësi bisedimesh me Armeninë fqinje mbi çështjen e Karabakut, duke deklaruar se kërkesat janë të “të papranueshme”.