Prokuroria italiane ka përfunduar një prej hetimeve më të mëdha me më shumë se 200 persona të dyshuar për trafik ndërkombëtar të drogës.

Operacioni i koduar ‘Karaburun’ ka vënë në shënjestër plot 237 të dyshuar për trafik të lëndëve narkotike, mes tyre qindra shqiptarë të Shqipërisë e Kosovës. Media italiane ka bërë me dije se grupi i trafikut e lëvizte drogën në një sërë shtetesh të Evropës. Trafiku i lëndëve narkotike sipas medias italiane është bërë mes viteve 2001 dhe 2008.

Prokuroria e Katanzaros njoftoi mbylljen e hetimeve dhe bëri me dije se grupi kishte një sërë drejtuesish, mes tyre italianë e shqiptarë. Prokuroria vë në dukje se një ndër drejtuesit kryesorë ishte Francesco Abbruzzese, i njohur si ‘Dentuzzo’. Grupi ishte i ndarë në disa zona të Italisë dhe ka importuar kokainë, heroinë e marijuanë nga dhjetëra shtete drejt Italisë.

Midis akuzave që rëndojnë ndaj tyre është edhe ajo për prodhimin dhe tregtimin e paligjshëm të një përzierje të paracetamolit dhe nitro kafeinës. me ngjyra artificiale që përdoreshin për të prerë heroinë.

EMRAT E PUBLIKUAR NE MEDIAN ITALIANE:

Abbruzzese Celestina, 32 vjeç, Cassano Jono
Abbruzzese Francesco alias Dentuzzo, 50 vjeç, Cassano
Jonio
Abruzzese Luigi detto Pinguino, 44 vjeç, Cassano Jonio
Abbruzzese Mara, 45 vjeç, Cassano Jonio
Abbruzzese Nicola detto Semiasse, 41 vjeç, Cassano
Jonio
Abbruzzese Rocco, 56 vjeç, Cassano Jonio
Abbruzzese Rosanna, 46 vjeç, Cassano Jonio
Abduli Jahi, lindur në Maqedoni
Ago Branoj, lindur në Shqipëri
Aliraj Adrian, lindur në Shqipëri
Albanese Massimo, 46 vjeç, lindur në Shqipëri, Massafra (Taranto)
Aliji Natmir, lindur në Maqedoni
Alioglu Vehbi, lindur në Turqi
Aquino Pasquale, 56 vjeç, Corigliano-Rossano
Aquino Vincenzo, 38 vjeç, Corigliano-Rossano
Asatekin Erkan, lindur në Turqi
Azzaro Rocco, 66 vjeç, Corigliano-Rossano
Baja Klodian, lindur në Shqipëri
Baja Olsi, lindur në Shqipëri .
Baja Fatjon, lindur në Shqipëri
Baseggio Roberta, 49 vjeç, Santa Lucia di Piave (Treviso)
Bashaj Jenla, lindur në Shqipëri
Begaj Engjell, lindur në Shqipëri
Begu Andi, lindur në Shqipëri
Bejtullahu Fitim, lindur në Shqipëri
Beqiraj Lorenc, lindur në Shqipëri
Beqiri Alfred, lindur në Shqipëri
Beqiraj Azad, lindur në Shqipëri
Beqiri Edmond, lindur në Kosovë,
Bevilacqua Francesco, 43 vjeç, Cosenza
Biberaj Luan, nato in Albania,
Bytyqi Esat, lindur në Serbi,
Bonafede Leonardo, 34 vjeç, Corigliano-Rossano
Bortoluzzi Pietro detto Piero, 39 vjeç, Conegliano
Veneto
Bruzzese Domenico, 49 vjeç, Cassano Jonio
Caiazza Matteo, 43 vjeç, Napoli
Campana Giuseppe alias Pino, 57 vjeç, CoriglianoRossano
Capuana Maria, 46 vjeç, Napoli
Capollari Flamur, lindur në Shqipëri
Caserta Franco Pietro, 52 vjeç, Catania
Chiaradia Giovanni, 53 vjeç, Corigliano-Rossano
Chiaradia Piero Francesco, 47 vjeç, Corigliano-Rossano
Ciciliot Anna Maria, lindur në Orsago (TV)
Ciobanu Geanina, lindur në Rumani
Cirullo Antonio, 36 vjeç, Cassano Jonio
Cirullo Luca, 30 vjeç, Cassano Jonio
Cirullo Luigi, 66 vjeç, Corigliano-Rossano
Cirullo Maria Luisa, 39 vjeç, Cassano Jonio
Contino Orazio, 54 vjeç, Napoli
Coppola Giorgio, 49 vjeç, Corigliano-Rossano
Cruzzolin Loris, 55 vjeç, Treviso
Cucaj Uran, lindur në Shqipëri
Culli Ledian, lindur në Shqipëri
Curatolo Marino, 56 vjeç, Corigliano-Rossano
Curatolo Ventura, 43 vjeç, Corigliano-Rossano
Dashi Ilirjan, lindur në Shqipëri
De Franco Cosimo Damiano, 49 vjeç, Cassano Jonio
De Luca Antonio, 47 vjeç, Corigliano-Rossano
Dinushi Elvis, lindur në Shqipëri
Dobroshi Princ, lindur në Kosovë
Dolce Francesco, 45 vjeç, Corigliano-Rossano
Domi Hyqmet, lindur në Shqipëri
Dragoshi Elton, lindur në Shqipëri
Drazhi Kujtim, lindur në Shqipëri
Drazhi Neritan, lindur në Shqipëri
Elezaj Arben, lindur në Tiranë
Elezi Shkëlqim, lindur në Shqipëri
Elia Massimo inteso come Pissolino, 43 vjeç, CoriglianoRossano
Enveri Ali, lindur në Shqipëri
Falbo Fabio, 48 vjeç, Corigliano-Rossano
Ferrari Gianluca, 53 vjeç, Roma
Ferrari Sabrina, 56 vjeç, Roma
Filippelli Rocco, 62 vjeç, Crotone
Flamuraj Julian, lindur në Shqipëri
Forciniti Stefano, 41 vjeç, Corigliano-Rossano
Forte Fedele, 44 vjeç, Corigliano-Rossano
Forte Osvaldo, 40 vjeç, Corigliano-Rossano
Frasca Biagio, 36 vjeç, Corigliano-Rossano
Frroku Aleksander, lindur në Shqipëri
Gargiullo Francesco, 45 vjeç, Corigliano-Rossano
Gencarelli Andrea, 38 vjeç, Corigliano-Rossano
Gencarelli Angelina, 59 vjeç, Corigliano-Rossano
Genova Massimo, 44 vjeç, Corigliano-Rossano
Gentile Carmelo Antonio, 61 vjeç, Brolo (Messina)
Gentile Damiano, 40 vjeç, Corigliano-Rossano
Giordano Ciro, 34 vjeç, Napoli
Guarino Michele, 47 vjeç, Corigliano-Rossano
Gubetini Shqiptar, lindur në Kosovë
Guidi Giovanni, 50 vjeç, Corigliano-Rossano
Gunes Seyren, lindur në Kosovë
Halka Marenglen, lindur në Shqipëri
Hchaichi Ferid, lindur në Paris dhe rezidentë në Tunizi
Haxhiraj Edison, lindur në Shqipëri
Haxhiraj Edmond, lindur në Shqipëri
Haxhiraj Emiliano, lindur në Shqipëri
Hajdini Bashkim, lindur në Shqipëri
Haxhiajdini Mustafa, lindur në Kosovë
Hasani Klajdi Ismail, lindur në Shqipëri
Haziri Fitim, lindur në Kosovë
Hyseni Arson,lindur në Shqipëri
Hyseni Erjona, lindur në Shqipëri
Dingler Izet, lindur në Kosovë
Hyseni Jasin, lindur në Shqipëri
Hyseni Ruzhdjie, lindur në Shqipëri
Hyseni Skender, lindur në Shqipëri
Hoti Ibrahim, lindur në Shqipëri
Hoxha Artur, lindur në Shqipëri
Hoxha Nevrus, lindur në Shqipëri
Hoxha Saimir, lindur në Shqipëri
Hoxha Ylli, lindur në Shqipëri
Huber Joseg Georg, lindur në Monako
Iannantuoni Giuseppina, lindur në Luzern
Ignatiuk Shpëtim, lindur në Shqipëri
Igrishta Alfred, lindur në Kosovë
Igrishta Avni, lindur në Kosovë
Imeri Gzim, lindur në Kosovë
Ismaili Adnan, lindur në Kosovë
Isu Albert, lindur në Shqipëri
Jahelezi Dritan, lindur në Shqipëri
Jesku Erlis, lindur në Shqipëri
Kajdo Julian, lindur në Shqipëri
Kapllanaj Fathbardh, lindur në Shqipëri
Kazanxhi Valbona, lindur në Shqipëri
Kola Valmir, lindur në Shqipëri
La Grotta Enrico, 40 vjeç, Corigliano-Rossano
Lala Oltion, lindur në Shqipëri
La Micela Giuseppe, 48 vjeç, Scordia (Catania)
La Terza Fernando, 49 vjeç, Massafra (Taranto)
La Terza Giuseppe, 42 vjeç, Massafra (Taranto)
Latifaj Kleanthi, lindur në Shqipëri
La Torrata Pietro, 41 vjeç, Castellaneta (Taranto)
Leka Afrim, lindur në Shqipëri
Leke Leandrit, lindur në Shqipëri
Likaj Daniel, lindur në Shqipëri
Licaj Sandri, lindur në Shqipëri
Likaj Spartak, lindur në Shqipëri
Madio Domenico, 39 vjeç, Castrovillari
Malagrinò Livio Damiano, 66 vjeç, Corigliano-Rossano
Malevi Ludoviç, lindur në Shqipëri
Manica Romolo, 49 vjeç, Genova
Marchese Cosimo, 37 vjeç, CoriglianoRossano
Marino Angelo, 56 vjeç, Corigliano-Rossano
Marinò Raffaele, 37 vjeç, Remsheid (Germania)
Masera Roberto Bernardo, 60 vjeç, Vigevano (Pavia)
Maskaj Argon, lindur në Shqipëri
Maskaj Lefter, lindur në Shqipëri
Matoshi Zamir, lindur në Shqipëri
Mangaj Elidon, lindur në Shqipëri
Mangaj Erjon, lindur në Shqipëri
Mircea Elena, lindur në Shqipëri
Moscato Michele, 36 vjeç, Taurianova
Mucaj Arjian, lindur në Shqipëri
Murataj Roland, lindur në Shqipëri
Musai Fatmir, lindur në Shqipëri
Mustafa Afrim, lindur në Kosovë
Myftiu Denis, lindur në Shqipëri
Nasu Denis, lindur në Shqipëri
Nigro Ciro, 53 vjeç, Corigliano-Rossano
Nizza Salvatore, 48 vjeç, Catania
Nuic Naser, lindur në Shqipëri
Panciotto Francesco, 37 vjeç, Corigliano-Rossano
Parduzi Fatmir, lindur në Kosovë
Parduzi Lumni, lindur në Kosovë
Pajaziti Basri, lindur në Kosovë
Pelari Kristaq, lindur në Shqipëri
Pelle Antonio Angelo, 53 vjeç, San Luca
Pelle Bruno, 57 vjeç, San Luca
Perciaccante Pasquale, inteso Cataruozzolo, 54 vjeç,
Cassano Jonio, bashkëpunëtor i drejtësisë
Perri Natale detto, 56 vjeç, Corigliano-Rossano
Policastri Francesco, 53 vjeç, Corigliano-Rossano
Policastri Leonardo, 55 vjeç, Corigliano-Rossano
Premtaj Eduart, lindur në Shqipëri
Prendi Ardjan, lindur në Shqipëri
Prendi Nikoll, lindur në Shqipëri
Prendi Ardiana ,lindur në Shqipëri, rezidente në Corigliano,
Preteni Nexhat, lindur në Kosovë
Prifti Arjan, lindur në Shqipëri
Prifti Dritan, lindur në Shqipëri
Pucci Egidio Francesco, 60 vjeç, Castrovillari,
Qata Mikelm lindur në Shqipëri
Radoncic Sefcet, lindur në Kosovë
Ramadani Iljaz, lindur në Kosovë
Ranieri Mirko, 39 vjeç, Pontedera (Pisa)
Rigo Riccardo, 59 vjeç, Conegliano (Treviso)
Romeo Giovanni, 36 vjeç, Locri
Ruggieri Marco, 42 vjeç, Corigliano-Rossano
Russo Gaetano, 57 vjeç, Genova
Russo Maurizio, 36 vjeç, Corigliano-Rossano
Sadikaj Lorenc, lindur në Shqipëri
Sammarro Antonio, 39 vjeç, Corigliano-Rossano
Sammarro Anna Patrizia, 36 vjeç, Corigliano-Rossano
Sarli Damiano, 44 vjeç, Corigliano-Rossano
Sarli Domenico, 44 vjeç, Corigliano-Rossano
Sassone Mario, 45 vjeç, Policoro (Matera)
Scalia Mario, 66 vjeç, Catania
Scimionato Pietro, 66 vjeç, Treviso
Sferrazzo Fabio, 35 vjeç, Borgo San Lorenzo (Firenze)
Sferrazzo Francesco, 68 vjeç, Carlentini (Siracusa)
Shala Ali, lindur në Kosovë
Sharapolli Blerim, lindur në Kosovë
Shehu Ahmet, lindur në Shqipëri
Sibbio Giuseppina, 32 anni, Corigliano-Rossano
Sidki Amine, lindur në Marok
Sokoli Ndue, lindur në Shqipëri
Solimando Filippo, 51 vjeç, Corigliano-Rossano
Sorrentino Maria Giuseppina, 43 vjeç, Prato (Firenze)
Spaqi Rudolf, lindur në Kosovë
Stablum Cristine,lindur në Kosovë Stoccarda,
Strangio Giuseppe, 41 vjeç, San Luca
Sulejmani Satki, lindur në Maqedoni,
Taverna Pasquale, 56 vjeç, Corigliano-Rossano
Tahirllari Lulezim, lindur në Shqipëri
Tahirllari Mondi, lindur në Shqipëri
Toshkollari Eduart, lindur në Shqipëri
Tota Halil, lindur në Shqipëri
Trebisonda Damiano, 42 vjeç, Corigliano-Rossano
Var Enkelejd, lindur në Shqipëri
Vazzana Paolo Antonio, 40 vjeç, Treviso
Veizo Muco Myftar, lindur në Shqipëri
Veliko Arben Ali, lindur në Shqipëri
Viafora Antonietta, 57 vjeç, Cassano Jonio
Xhixha Artan, lindur në Shqipëri
Xhixha Roland, lindur në Shqipëri
Yzeiri Niko, lindur në Shqipëri
Zanaj Armando, lindur në Shqipëri
Zanaj Pilo, lindur në Shqipëri
Zanaj Valentina, lindur në Shqipëri
Zanardo Diego, 53 vjeç, Conegliano (Treviso)
Zarkovic Zoran, lindur në Serbi,
Zeneli Zenelm, lindur në Kosovë
Zeneli Zahir, lindur në Kosovë
Zikaj Ermal, lindur në Shqipëri