Organizata Joqeveritare CIVIL në kuadër të Karvanit të gjelbër këtë pasdite mbajti punëtori në Gostivar, në amfiteatrin veror. Punëtoria u ndoq nga disa përfaqësues të këshillit komunal, institucioneve, organizatave të shoqërisë civile, iniciativave të gjelbra, partive politike dhe aktivistëve në fushat përkatëse.

Punëtoria u zhvillua në përputhje me protokollet dhe respektimin e masave të mbrojtjes kundër KOVID-19.

Kryetari i Komunës Arben Taravari theksoi se vetëqeverisja lokale ka investuar mjete të konsiderueshme në dy vitet e fundit në përmirësimin e mjedisit ekologjik dhe se po merr pjesë në javën evropiane të Lëvizjes.

Projekti u prezantua nga kryetari i CIVIL, Xhabir Deralla dhe theksoi se Gostivari është një shembull i mirë, por edhe një mjedis në të cilin ka shumë sfida.

Karvani i gjelbër do të përfundojë me konferencë kombëtare kushtuar vlerave dhe strategjive të gjelbra, si e vetmja alternativë e qëndrueshme për shoqërinë dhe shtetin. Karvani i gjelbër është pjesë e projektit “Të gjelbrit po vinë” i cili zbatuar në partneritet me Fondacionin Hajnrih Bell.