Ideja e Zëvendës Kryeministrit të Parë Artan Grubi se në kompanitë si Telekom, A1, EVN është në interes të punësojnë njerëz që flasin gjuhën e komuniteteve të tjera veçanërisht ato që flasin gjuhën shqipe ka hasur në kundërshtim nga LSDM-ja.

Zëvendës Kryeministri për Çështjet Ekonomike Fatmir Bitiqi ka reaguar ashpër kundër idesë së Artan Grubit duke theksuar se qeveria e re po ndërtonë konceptin e një shoqërie për të gjithë dhe se është mosmirënjohëse për të shpërndarë para publike mbi baza etnike.

Bytyqi iu përgjigj pyetjes së një gazetari në lidhje me njoftimet e bëra nga Zëvendës Kryeministri i Parë dhe Ministri i Sistemit Politik dhe Marrëdhënieve Ndër-Komunitare Artan Grubi për një subvencion të mundshëm për punësim në sektorin privat mbi baza etnike.

“Qasja e qeverisë së mëparshme dhe e kësaj qeverie është e njëjtë. Çdo qytetar është i barabartë dhe merr mundësi të barabarta dhe trajtim të barabartë. Mendoj se është mosmirënjohëse të synosh që paratë publike të shpërndahen në baza etnike. Për një fëmijë me të vërtetë të sëmurë, a do të duhet të pyesim nëse ai fëmijë është shqiptar, turk apo maqedonas dhe kështu të japim paratë. Mendoj se në një shoqëri të drejtë, duhet ta harrojmë atë. Qasja e vetme duhet të jetë që fondet publike të arrijnë atje ku duhet ” tha Bytyqi.

Ai shtoi se nuk ka vlerësime fillestare se sa para do të duheshin për të realizuar përfaqësimin etnik në ndërmarrjet private./TS/