Ministrja e Mbrojtjes, Radmilla Sekerinska sot ka realizuar takim me homologun e saj slloven, Matej Tonin i cili në kuadër të vizitës shtetërore të presidentit të Sllovenisë, Borut Pahor qëndron për vizitë zyrtare në vendin tonë.

Siç theksohet në kumtesën e Ministrisë së Mbrojtjes, Shekerinska e falënderoi Slloveninë për mbështetjen e saj në rrugën tonë drejt NATO-s dhe shprehu besimin se bashkëpunimi në mbrojtje midis dy vendeve do të marrë një intensitet të ri brenda Aleancës.

“Mbështetja e fortë e Sllovenisë në NATO dhe BE ishte një motiv i fortë për t’i intensifikuar përpjekjet tona për realizimin e qëllimeve strategjike. Tek unë, si ministre e Mbrojtjes, gjithmonë do të keni një bashkëbisedues dhe partner për bashkëpunim në fushën e trajnimeve dhe misioneve të përbashkëta”, tha ministrja Shekerinska.

Ministri slloven Tonin e përgëzoi Republikën e Maqedonisë së Veriut për sukseset e arritura me pranimin e saj në NATO dhe hapjen e rrugës për në BE dhe e ftoi Ministren për vizitë kthyese në Lubjanë.

Siç theksohet në kumtesë, të dy ministrat kanë diskutuar edhe për bashkëpunimin më të ngushtë në Forcat Mjekësore Ballkanike dhe bashkimin e burimeve për misionet ndërkombëtare.

“Maqedonia e Veriut dhe Sllovenia edhe si partnerë dhe tani si aleatë në Aleancë, kanë një bashkëpunim të shkëlqyeshëm për mbrojtjen. Bashkëpunimi dypalësh i mbrojtjes filloi në vitin 1994, ndërsa nga viti 2004 çdo vit janë realizuar edhe Planet vjetore të bashkëpunimit të Mbrojtjes, të cilat përfshijnë një numër aktivitetesh në fushën e arsimit dhe edukimit, inteligjencës ushtarake, mbrojtjes ajrore, logjistikës dhe prokurimit publik dhe proceseve të planifikimit të Aleancës. Bashkëpunimi intensiv dypalësh reflektohet gjithashtu në fushën e bashkëpunimit rajonal, veçanërisht në lidhje me Nismën për Bashkëpunim të Ministrave të Mbrojtjes të EJL dhe Forcave Mjekësore Ballkanike”, theksohet në kumtesën e MM-së.