Velesit i janë ndarë elemente modulare, të cilat janë një donacion i huaj, për ndërtimin e një spitali KOVID të montuar modular me kapacitet prej 33 shtretërve spitalorë. Do të ndërtohet në një parcelë afër heliodromit sipër Ambulancave Kirurgjike të ISHP Spitalit të Përgjithshëm, në vendin e njohur si “Varrezat gjermane”, informoi në konferencën e sotme për shtyp kryetari i Komunës së Velesit, Ace Kocevski.

“Në periudhën tjetër, do të kërkohet zgjidhje se si të kryhet funksionimi i infrastrukturës në mënyrë që elementet të mund të instalohen. Vendndodhja e përcaktuar për këtë qëllim është parcela në të majtë të Repartit të Sëmundjeve Infektive ngjitur me helidromin Ambulancat Kirurgjike të ISHP Spitalit të Përgjithshëm,” deklaroi Kocevski.

Ai theksoi se Velesi është një nga 16 komunat ku duhet të shpërndahen spitalet modulare KOVID.

Ai informoi se për këtë qëllim, me kërkesë të Ministrisë së Shëndetësisë, komunat duhet ta betonojnë pllajën dhe të sigurojnë lidhje me rrjetin e ujësjellësit dhe kanalizimeve, megjithëse spitalet janë institucione kombëtare, dhe jo lokale dhe kjo nuk është përgjegjësi e vetëqeverisjeve lokale.