Aktivistë të Iniciativës qytetare “Stop Rusino” në Gostivar dhe banorë të vendbanimeve përreth bllokuan rrugën për automjetet që bartin mbeturina në deponinë Rusino. Rruga u bllokua nga Banjica e Poshtme drejtë deponisë dhe pritet të mbetet e mbyllur për 10 ditë. Deso Matevski nga iniciativa në fjalë bëri të ditur se rruga nuk do të lirohet derisa nuk plotësohen kërkesat e tyre. Madje, ai u ankua se është kërcënuar me jetë nga kreu I Ndërmrjes Publike “Komunalec”, Isak Lazami, Ky I fundit tha për Alsat se nuk ka kërcënuar askënd me jetë por vetëm ka kërkuar hapjen e rrugës për derdhjen e mbeturinave. Gjithashtu, Lazami tha se mbështet iniciativën për zgjidhjen e problemit me deponinë Rusino, por jo duke bllokuar të njejtën.

T mobile In article [1]