Në gjashtë qytetet të Maqedonisë së Veriutka filluar protesta kundër shtrenjtimit të paralajmëruar të energjisë elektrike nga Komisioni Rregullator për Energjetikë.

Vetëm në Kumanovë qindra qytetarë kanë protestuar që nga ora 14:00 ndërsa në pesë qytetet tjera qytetarët kanë filluar protestën e tyre në ora 18:00.

Aktualisht protesta po mbahen në Shkup, Tetovë, Gostivar, Kërçovë dhe Strugë, ndërsa qytetarët e Kumanovës kanë protestuar në ora 14:00.