Zv.kryeministri Bujar Osmani ka komentuar lajmet e publikuara në media lidhur me arritjen e ndonjë marrëveshjeje mes VRMO-DPMNE-së dhe BDI-së,  Bujar Osmani i pyetur nga TV21 thotë se këto lajme të paktën nuk e kanë burim partinë që ai i përket, BDI-në.

Nga ana tjetër portalli TetovaSot nga burime të sigurta, mëson se partia maqedonase VMRO-DPMNE e Hristijan Mickovskit i ka thënë PO kryeministrit shqiptar. Informacionet flasin se në një marrëveshje të tillë VMRO është pajtuar me partinë e Ahmetit që dy vite ti jepet kryeministri BDI-së dhe dy VMRO-DPMNE-së. BDI dhe VMRO-DPMNE kanë bashkërisht 59 deputetë ndërsa i duhen edhe dy të tjerë për të formuar Qeverinë e ardhshme ndërsa në këtë mes hyn partia maqedonase “Levica” që ka dy deputetë dhe nuk përjashtohet edhe PDSH-ja e Menduh Thaçit me një deputet.

Ndryshe zyrtarisht negociatat mes partive pritet të nisin këto ditë.