Numri i rasteve të konfirmuara të koronavirusit në botë ka tejkaluar 20 milionë, ndërsa vetëm në 24 orët e fundit, janë raportuar më shumë se 253.000 raste të reja të infeksionit, njoftoi Organizata Botërore e Shëndetësisë.

Në 24 orët e kaluara nga Kovid – 19 ka vdekur 6.000 njerëz vdiqën dhe numri i përgjithshëm i vdekjeve tejkaloi 728.000.

SHBA-ja renditet në vendin e parë për sa i përket numrit të të infektuarve dhe të vdekurve, e ndjekur nga Brazili.