Bekim Asani, kryetar i OJQsë LGBTI United nga Tetova, u sulmua fizikisht nga dy persona pranë zyrës së organizatës.

Unë isha në një makinë, dhe një tjetër automjet i madh i zi erdhi drejt meje. Unë i them të shkojë, ka një vend. Dhe ai hapi një dritare, filloi të bërtiste dhe pastaj tha: “Dhe ti je ai fagot”. Ai doli nga makina e tij, hapi derën e makinës time dhe më goditi. Katër të tjerë ishin në makinë me mua më thonë vozitja majtas. Unë them jo, duhet të raportoj në polici. Pastaj tjetri doli nga automjeti i madh i zi dhe më god*iti në stomak dhe më goditi në fytyrë.

Pastaj u larguan dhe erdhi policia. Ata bënë një raport dhe unë shkova në shtëpi së pari dhe pastaj në spital, sepse isha duke vjellur. Ka kamera atje, gjithçka është regjistruar. Kam në plan të blej një armë dhe ta bëj atë publike. Jo të gjithë ata që më njohin nuk mund të më rrahin. Unë jam me antide*presantë çdo ditë dhe kjo është mbijetesë. Por unë jam i vendosur të jetoj këtu dhe të luftoj. Unë kurrë nuk kam ecur në këmbë në Tetovë për shtatë vjet, tha Asani për Sloboden Pecat.